Una borratxera d’aigua




Per molt greu que els sàpia als enemics de la Comunitat -amb els capdavanters de Brussel·les-, al final complim sempre el que prometem. Per tant, tal com avança el secretari general i tal com ho afirma el nostre president, finalment la paraula 'trasvase' sí que figura al nostre programa electoral. Així de clar. Així de ras. Així de rotund. Així de definitiu.

L’educació, puntal del futur


La decidida aposta de l’Administració valenciana per l’educació se sustenta en l'augment de professionals, també en l'ampliació dels centres, en la col·laboració amb les universitats a tots els nivells, fins i tot amb fortes inversions econòmiques, en la millora de dotació de les biblioteques, en la creació de nous instituts, en la potenciació dels idiomes, en l’aportació de més personal administratiu per als centres, en el foment de la lectura en valencià, en la decidida lluita contra el fracàs escolar...

Política i resultats


El nostre bon treball està acreditat, i si una cosa es retarda, per alguna cosa serà. Per exemple, som els que més lluitem contra la contaminació acústica.




Fem la millor televisió pública del món. Però alguns ens tenen enveja.

Planifiquem bé, no com altres. Fem gala de la nostra elegància equilibrada en els actes festius.


Ajudem al nostre equip de futbol perquè siga el millor representant de la ciutat.

Això sí, no consentim que ningú ens obligue a fer el que no volem, encara que en la moguda perguem diners. Ni consentim que ens xafen les nostres competències. I prengueu nota: sí que col·laborem amb el Govern central, però ‘lo cortés no quita lo valiente’. Sobre qüestions judicials pendents, lògicament, no volem que en vespres d’eleccions isquen a la llum sentències importants. Als desconfiats, els hem d'aclarir que, si no protegim, serà per alguna cosa. Recorrerem els despropòsits sobre les nuclears del mar, 'caiga quien caiga'. I el colmo dels colmos: qui és Europa per dir-nos el que fem malament?

Els diners són nostres i per això els manegem com volem. I si no, per a què ens serveix la majoria absoluta? El que ningú no pot evitar és algun petit desajust, de tant en tant.

Benvinguts els grans valors de la política, encara que vagen a la ‘competència’. I recolçament, sempre, als grans noms de la història. No com altres, que com a plebe que són, tenen allò que es mereixen.

Objectiu: la salut


Estem reforçant els recursos sanitaris dels nostres hospitals: el Peset, l’Arnau, el Clínic. Cuidem els hospitals com la nina dels nostres ulls, i als seus treballadors. Com cuidem l’atenció mèdica als pobles, estiguen on estiguen.

Som un exemple


Si d’economia es tracta, representem un exemple per a tota Espanya: la nostra contractació és modèlica, aconseguim per a la ciutat l’espectacle que li faltava per ser la número 1 i correm amb les despeses, després d’arrabassar-li’l a Barcelona, sense embuts afavorim els negocis, sabem com obtenir la rendibilitat màxima, mirem per l’economia domèstica dels nostres veïns, al mateix temps que busquem fórmules per a incentivar els promotors.

La cultura, complement imprescindible: tenim un compromís amb el cinema en la incomparable Ciudad de la Luz.

I parlant de cultura, qui millor que l’Ajuntament de València per a confiar-li una col·lecció d’obres d’art. Qui millor que la Generalitat perquè els valencians tingam accés a la música de qualitat.

Per què, senyor, per què


Sembla que la justícia ens té enfilats, en algunes qüestions. I no sabem per què, realment. Ara és l’alcalde de Jalance. També, la paralització de la justíssima multa als catalanistes d'Acció Cultural del País Valencià. Per no parlar de la insistència d’eixos familiars que demanen una investigació: com si no hi haguera hagut ja una!

Sobre urbanisme: se’ns amuntona la feina a Torrevella, així com a certes zones del territori. I a Castelló, si algú necessita una ajudeta que ho diga.

I en medi ambient, els agents forestals, fent-se notar.